Grill i kominek
Ekologiczna Rozpałka do Grilla, Kominka i Pieca w Żelu
Zastosowanie:
Ekologiczna Rozpałka w żelu ułatwia rozpalanie grilla, ogniska, kominków oraz pieców na drewno, bądź węgiel drzewny.
Dostępne pojemności:
500 ml, 1 litr
Certyfikaty:
Produkt zgodny z wymaganiami normy PN-EN 1860-3:2005/A1:2006.
Opis:
Ekologiczna Rozpałka w Żelu pozwala rozpalić grill, kominek i piec bez dymu i zapachu.
Nie wpływa na smak i zapach przyrządzanych potraw.
Zawiera 98% składników pochodzenia naturalnego, dzięki czemu jest przyjazna i bezpieczna dla środowiska.
NIEBEZPIECZEŃSTWO
H225 Wysoce łatwopalna ciecz i pary.
H319 Działa drażniąco na oczy.
Sposób użycia:
Niewielką ilość produktu nanieść na węgiel lub drewno, odczekać około 1-2 min. i podpalić. Nie dozować bezpośrednio na otwarty płomień, rozgrzany metal czy żarzący się węgiel. Przed rozpoczęciem przyrządzania potraw podpałka powinna być całkowicie spalona, a paliwo do grilla pokryte popiołem.
Uwag! Nie używać spirytusu ani benzyny do rozpalania oraz ponownego rozpalania po zgaśnięciu!
Niebezpieczeństwo:
Wysoce łatwopalna ciecz i pary. Działa drażniąco na oczy. W razie konieczności zasięgnięcia porady lekarza należy pokazać pojemni lub etykietę. Chronić przed dziećmi. Przechowywać z dala od źródeł ciepła, gorących powierzchni, źródeł zapłonu. Nie palić. Przechowywać pojemnik szczelnie zamknięty. Stosować rękawice ochronne / odzież ochronną / ochronę oczu. W przypadku dostania się do oczu: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąc soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać. Zawartość / pojemnik usuwać do punktu selektywnego zbierania odpadów komunalnych.